Az adott régióba vagy az ahhoz tartozó egyes országokba exportáló cégek lekereséséhez kattintson a régióra!

Bejelentkezés

Kérjük, adja meg adószámát és Export Directory jelszavát, Amennyiben nincs ilyen jelszava, kérem, regisztráljon ITT.

Adószám*
Jelszó*
A Felhasználási Feltételeket elfogadom.
Új jelszó kérése »
Nyomtatási csomag
A nyomtatási csomag üres!
Magyar Exportőr Adatbázis

Felhasználási feltételek

Az oldal kezelése Regisztráció Bejelentkezés és az adatkezelői menü kezelése Impresszum Felhasználási feltételek

Az Export Directory on-line hozzáférésű, nyilvános adatbázis, amelynek az a célja, hogy a magyar nyelvű felhasználási felületen regisztrált hazai exportőrök kínálatát közvetítse a nemzetközi partnerek felé.

Az érdeklődők magyar vagy angol nyelvű kereső funkciók segítségével találhatják meg az érdeklődésüknek megfelelő potenciális exportőröket. A találatokat adatvédelmi okokból nem közvetlenül listázva, hanem különféle nyomtatási opciók révén jeleníthetik meg.

Amikor egy adott magyarországi cég adatai megadásával és az adatok rögzítését eredményező megerősítő lépésével regisztrál az export adatbázisba, egyúttal elfogadja azt, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) vagy megbízott képviselője ezeket az adatokat nyilvántartsa, kezelje, és harmadik személyek (felhasználók) számára on-line formátumban elérhetővé tegye. Ugyanezek a jogok illetik meg a területi kereskedelmi és iparkamarákat (a továbbiakban: területi kamara) a nyilvántartásukban szereplő cégek nyilvántartott adatai vonatkozásában.

Az MKIK és a területi kamara adatokat kizárólag az Export Directory alkalmazási keretein belül, a gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény 9/A. § (1) d pontjában, valamint a 12. § (1) bekezdésének e) pontjában megfogalmazott kereskedelemfejlesztési célok megvalósítása érdekében használhatja fel.

A regisztrált cég tudomásul veszi, hogy az on-line formátum kereshető adatbázis, amelyet az MKIK külföldi partnerek számára is elérhetővé tesz. Ha a regisztráló cég nem kívánja szerepeltetni az adatbázisban egyes adatait, vagy akár teljes adatlapját, azt saját adatainak módosításával vagy törlésével érheti el, illetve kérheti azt az MKIK-tól, vagy a területi kamarától is.

A cég a rendszer használatához egyedi belépési jelszót kap, ezt használhatja és módosíthatja. Az adatlappal rendelkező cégek kérésére vagy a használattal kapcsolatos műszaki probléma esetén az MKIK új jelszót készíthet. Ilyen esetekben az MKIK értesítést küld a cégnek a jelszó adminisztrátori változtatásáról. A regisztráló cég tudomásul veszi, hogy az adattörlésből származó jogviták és esetleges anyagi károk tekintetében az MKIK-t nem terheli felelősség.

A regisztráló cég az adatok feltöltésével hozzájárul ahhoz, hogy az MKIK az általa felvitt adatokat a tényszerűség (pl. honlapcímek), a nyelvhelyesség és a formátum tekintetében előzetesen ellenőrizze, az egyértelmű hibákat, elütéseket javítsa, a hiányosságokat vagy vélelmezett tévedéseket pedig a regisztráló cégnek jelezze. Ha a regisztrált felhasználó a kért javításokat és kiegészítéseket meghatározott időn belül nem végzi el az adatlapon, az MKIK jogosult az adatközlést a korrekció megtörténtéig felfüggeszteni.

A területi kamarák jogosultak a területükön székhellyel vagy érvényes kamarai regisztrációs azonosítóval rendelkező cégek adatainak az Export Directory elektronikus felületén történő megjelenítésére.